. 14 oC
2024. május 8. szerda
Mihály

Archívum

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉSÉRE 

 

Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő–testülete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásáról szóló 32/2020. (X.21.) önkormányzati rendelete alapján a következő pályázati felhívást teszi közzé:

  1. A pályázatot kiíró neve, székhelye: Kozármisleny Város Önkormányzata, 7761 Kozármisleny, Pécsi u. 124.
  2. A pályázat célja: Önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítése
  3. A pályázat jellege: nyílt pályáztatás
  4. A pályáztatás tárgya: 
  • 3245 helyrajzi számú, 927 m2 területű kivett beépítetlen terület megnevezésű, és
  • 3273 helyrajzi számú, 765 m2 területű kivett beépítetlen terület megnevezésű

Kozármisleny Város Önkormányzata tulajdonában lévő, az üzleti vagyont képező ingatlanok értékesítése.

Az ajánlatokat külön-külön helyrajzi számokra kell benyújtani a felhasználási cél megjelölésével.

Az ingatlanok per-, teher és igénymentesek, víz és szennyvíz-csatorna közművel ellátott állapotban kerülnek átadásra.

A vevő tűrni köteles az ingatlan előtti aszfalt útburkolat hiányát mindaddig amíg az egész következő ütem előközművesítése befejeződik, és az útszakasz egyben burkolásra kerül. Mindaddig az út minőségének javítás érdekében saját költségen kavicsszórást alkalmazhat.

Az ingatlanra vonatkozó szabályozási előírások a Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatalban, vagy a www.kozármisleny.hu oldalon megtekinthetők.

Az ingatlan minimális eladási ára:

bruttó: 15.000,-Ft /m2

Több azonos értékű ajánlat esetén nyílt liciteljárás lefolytatása szükséges, melynek feltétele, hogy a licitálás időpontjáig 1.000.000Ft vételi biztosíték befizetésre kerüljön a Kozármisleny Város Önkormányzata MBH Bank Nrt -nél vezetett 50431173-10007819 számú bankszámlájára. Sikertelen licit esetén az összeg azonnal visszajár, sikeresség esetén beszámítódik a vételárba.

  1. Az pályázatok benyújtásának helye: postai úton, vagy személyesen a Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatalban (7761 Kozármisleny, Pécsi u. 124.) vagy elektronikus úton az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.email címen.
  2. Pályázatok beérkezésének határideje:2024. március 11. 9:00 óra
  3. Pályázatok bontásának időpontja:2024. március 11. 10:00 óra
  4. Az pályázatok benyújtásának módja: Az ajánlatot zárt, sértetlen borítékban postán, vagy személyesen, egy eredeti példányban, vagy elektronikus úton megküldött üzenetben szükséges benyújtani.

 A borítékon vagy az üzenet tárgyában kérjük feltüntetni:

„ ..... hrsz-ú Önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítése

Ajánlattételi határidőig nem bontható fel!”

  1. A pályázat minimális tartalmi elemi a következők:
  • az ajánlattevő neve és címe/székhelye
  • az ajánlattal érintett ingatlan megjelölése
  • a vételár összegére tett megajánlás (bruttó módon, Ft-ban meghatározva)
  • a pályázati feltételek elfogadásáról szóló ajánlattevői nyilatkozat
  • az ajánlattevő nyilatkozata arra vonatkozóan, hogyan kívánja hasznosítani az ingatlant (milyen célból, illetve milyen jellegű épületet kíván létesíteni rajta, mennyi időn belül)
  • az Nvtv szerinti átláthatósági nyilatkozattétel vállalása
  1. Pályázatok bontásának helyszíne:Kozármisleny Város Önkormányzata Városháza tanácskozó terme, 7761 Kozármisleny, Pécsi u. 124. I. emelet.
  2. A pályázatok elbírálása:Az ajánlatok elbírálásának szempontja a legmagasabb összegű ajánlati ár, létesíteni kívánt felépítmény típusa, funkciója.

Az ajánlatok értékeléséről azok felbontását követően a hatáskör gyakorlója számára jegyzőkönyv készül. A jegyzőkönyv állást foglal a beérkezett ajánlatok érvényességéről, több érvényes ajánlat esetén kezdeményezi licittárgyalás lefolytatását, a döntésre javaslatot tesz a hatáskör gyakorlója számára. A jegyzőkönyv alapján az ajánlat elbírálásáról a hatáskör gyakorlója tizenöt napon belül dönt.

A licittárgyalás célja az azonos tartalmú érvényes ajánlatok közül a legkedvezőbb végső ajánlat kiválasztása. A licitet megelőzően a levezető személy ismerteti a licittárgyalás szabályait. A licittárgyalás és így a versenyeztetés nyertese az, aki a legnagyobb licitösszeget adja és tartja. Amennyiben licitálással nem állapítható meg a versenyeztetés nyertesének a személye, úgy a levezető személy sorsolással dönt a nyertes ajánlattevő kiválasztásáról. A sorsolás módját a levezető személy határozza meg.

A versenyeztetés eredményéről az ajánlattevőket az elbírálást követő nyolc napon belül írásban értesíteni kell.

  1. Az ajánlati kötöttség minimális időtartama: a pályázó ajánlatához 60 napig kötve van. Az ajánlati kötöttség az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejártakor kezdődik.
  2. Egyéb rendelkezések:A nyertes pályázó a pályázatok elbírálását követően 8 napon belül köteles adásvételi szerződést kötni.

A nyertes pályázó vállalja, hogy a szerződéskötéssel egyidejűleg 10% foglalót és 40 % előleget fizet meg Kozármisleny Város Önkormányzata részére. A vételár fennmaradó részét a szerződéskötést követő 3 hónapon belül fizeti meg.

nyertes pályázó tudomásul veszi, hogy az ingatlan tekintetében a teljes vételár megfizetése napjától számított két évig teljesítendő beépítési kötelezettség terheli a helyi települési részletes rendezési terv szerint, mely beépítési kötelezettség kérelemre egy alkalommal egy évvel meghosszabbítható. A beépítési kötelezettség nem vagy nem határidőre történő teljesítése esetén Kozármisleny Város Önkormányzata a nyertes pályázóhoz intézett egyoldalú jognyilatkozatával visszavásárolhatja az ingatlant, a visszavásárlási ár a vételár 80%-a.

nyertes pályázó tudomásul veszi, hogy a beépítési kötelezettség teljesítésének biztosítására a szerződés aláírásának keltétől - a beépítési kötelezettség teljesítéséig- időbeli korlát nélküli elidegenítési és terhelési tilalmat alapítanak a felek az ingatlanra az ajánlatkérő javára.

nyertes pályázó vállalja a szükséges közműfejlesztéseket.

A pályázati eljárásra vonatkozóan további információ írásban, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhető. Az ingatlant megtekinteni a pályázat kiírójával előzetesen egyeztetett időpontban lehet, időpont egyeztetésre a 72/570-910/24 (Horváth László) telefonszámon van lehetőség.

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény értelmében a Magyar Államot az ingatlannal kapcsolatban elővásárlási jog illeti meg, így a szerződéskötés feltétele, hogy a Magyar Állam nem él elővásárlási jogával, vagy a törvényi határidőn belül nem nyilatkozik az elővásárlási jog gyakorlásáról.

A közművek elérhetőségének, valamint az ingatlan beépítési lehetőségeinek vizsgálata az ajánlattevő feladata.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az eljárást eredménytelenné nyilvánítására. Ajánlatkérő a hiánypótlás lehetőségét kizárja.

 

Kozármisleny, 2024. február 28.

Copyright © Kozármisleny Online - Minden jog fenntartva - Made by PCLaci