. 16 oC
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna, Hanna
NAGYCSÜTÖRTÖK

Hírek

2022. június 15., szerda 12:48

A zöldterületekkel kapcsolatos teendőkről

Értékelés:
(2 szavazat)
A közterületre ültetett túlburjánzó növények esetenként akadályozzák a biztonságos és folyamatos gépjármű és gyalogos közlekedést. Ezzel a rövid tájékoztatóval szeretnénk felhívni figyelmét, az ingatlanán, illetve az ingatlana előtt található közterületen lévő növényzettel, illetve a parlagfűvel kapcsolatos teendőire:
Kozármisleny Város Önkormányzat Képviselő-testületének a hulladékgazdálkodás és a köztisztaság helyi szabályairól szóló 17/2015. (VI.29.) önkormányzati rendelete alapján az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni:
  • a) az ingatlan előtti járdaszakasz (úszótelek esetén az épület körüli, járda hiányában 1 méter széles területsáv), valamint az úttestig terjedő közterület tisztántartásáról – kivéve: közpark gondozása/tisztántartása -, a nyílt árkok folyamatos rendben tartásáról, továbbá műtárgyainak tisztításáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és hulladékok eltávolításáról;
  • b) a lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek (kapualj, lépcsőház, folyosó, pince, padlástér, stb.) valamint udvarok és kertek környezet-egészségügyi (köztisztasági-, települési környezet tisztasági) tisztántartásáról, rendszeres takarításáról, rovar- és rágcsáló-mentesítéséről.
Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének a környezetvédelemről szóló 37/2020 (XI.17.) Önkormányzati rendelete alapján az ingatlan tulajdonosa, vagy használója köteles gondoskodni az ingatlanról a közterületre átnyúló, illetve az ingatlan előtti közterületen lévő fák és más növények közlekedést akadályozó ágainak levágásáról.
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 17. § (4) bekezdése alapján a földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.
A parlagfű elleni védekezés az ingatlan, a termőföld tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége. A védekezés legegyszerűbb módja a kaszálás, esetleg a vegyszeres gyomirtás.
A tiszta, rendezett környezet és a parlagfű-mentesítés minden állampolgár közös érdeke, és eredményt csak összefogással, illetve közös felelősségvállalással érhetünk el, kérjük tegyenek eleget a fenti jogszabályi kötelezettségüknek! Köszönjük!
 
További tájékoztatás kérhető, bejelentés tehető: A közterület-felügyeletnél az alábbi elérhetőségeken:
72/ 570 – 910 Lembachné Pintér Brigitta közterület felügyelő
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Utoljára frissítve: 2022. június 15., szerda 16:32
Copyright © Kozármisleny Online - Minden jog fenntartva - Made by PCLaci