. 14 oC
2024. április 27. szombat
Zita, Mariann

Hírek

2023. szeptember 20., szerda 09:37

Ebösszeírás

Értékelés:
(7 szavazat)
Tisztelt Ebtartó!
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján, az önkormányzat eb rendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel

2023. október 1-től 2023. november 30-ig

terjedő időszakban a település közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásban a település jegyzőjeként eb összeírást rendelek el.
A jegyző az eb összeírás alapján, az eb tartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint eb rendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.
Az eb tulajdonosa és tartója az eb összeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a jegyző rendelkezésére bocsátani.
Az eb összeíró lapok letölthetők Kozármisleny Város honlapjáról (www.kozarmisleny.hu), vagy személyesen kérhető a Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálatán.

Az eb összeíró bejelentő lapot kitölteni és legkésőbb 2023. november 30. napjáig az alábbiakban felsorolt módon a Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatalhoz eljuttatni/benyújtani szíveskedjenek

• személyesen: Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatal Kozármisleny, Pécsi u. 124. Lembachné Pintér Brigitta hatósági ügyintéző
• Postai úton: Kozármislenyi KÖH Kozármisleny, Pécsi u. 124. címre,
• Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az eb összeíró bejelentő lapot ebenként kell kitölteni.

Tekintettel arra, hogy az ebösszeírás teljes felülvizsgálatot igényel, a bejelentés akkor is kötelező, ha a megjelölt eb korábban már be lett jelentve.

Az eb összeírás önbevallásos módszerrel történik.
Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998.(XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000.-Ft.
Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális adatokat tartalmazzon, az eb tulajdonos/tartó az eb összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat írásban bejelenteni a Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatalnak!

dr. Halmos Barbara s.k. jegyző
Utoljára frissítve: 2023. szeptember 20., szerda 09:52
Copyright © Kozármisleny Online - Minden jog fenntartva - Made by PCLaci