. 12 oC
2024. április 28. vasárnap
Valéria, Nimród

Hírek

2024. február 07., szerda 15:09

Lakossági Fórum

Értékelés:
(2 szavazat)
LAKOSSÁGI FÓRUM
Településkép-védelmi rendelet (TKR) módosítása

Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testülete tájékoztatja a város lakosságát, hogy 10/2024. (I. 30.) számú határozatában úgy döntött, hogy a Baranya Vármegyei Kormányhivatal Állami Főépítészi Iroda tájékoztató levelében foglaltaknak megfelelően a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény (a továbbiakban: Tkvtv.) 2024. január 1-vel hatályos rendelkezéseiben előírt módon módosítja a Településkép védelméről szóló rendeletét. A változás a reklámok elhelyezésével, darabszámával kapcsolatos részeket érinti valamint kötelező feladatokat ír elő az önkormányzat képviselő-testülete számára.

A településkép védelméről szóló 24/2017. (XII.20.) önkormányzati rendeletben csak a törvénynek való megfeleléshez szükséges követelmények módosítása történik.

A veszélyhelyzet ideje alatt egyes szervezetek működésére vonatkozó, továbbá egyes közigazgatási eljárási szabályok megállapításáról szóló 146/2023. (IV. 27.) Korm. rendelet értelmében a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló kormányrendeletben meghatározott tájékoztatás, véleménynyilvánítás és egyeztetés elektronikus úton is lefolytatható.

A véleményezésre alkalmas dokumentáció elkészült, a jogszabályok által előírt lakossági fórumot fentiek értelmében elektronikus úton kívánja lefolytatni az Önkormányzat. Észrevételeiket és javaslataikat a közzétételtől számított 15 napon belül (2024.02.19.) küldhetik meg a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Kérjük, hogy éljenek a véleményezés jogával és küldjék meg észrevételeiket.

Utoljára frissítve: 2024. február 07., szerda 15:18
Copyright © Kozármisleny Online - Minden jog fenntartva - Made by PCLaci